Zilvershampoos, iets waar je tegenwoordig niet omheen kan. Vroeger had je er maar een paar, tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer. Zoveel soorten, zoveel keuze, maar hoe weet je nu of je de goede zilvershampoo hebt die aansluit op jouw wensen? Wij geven vandaag die tips die jou helpen bij het aanschaffen van de juiste zilvershampoo die je haren laten stralen. Voordat we verdergaan met de tips geven we eerste wat basisinformatie over zilvershampoo.

Wat is Zilvershampoo en waarom is het paars?

Zilvershampoo is speciaal ontwikkeld voor blonde, grijze en witte haren. Zilvershampoo, hoewel de naam anders doet vermoeden is de shampoo paars dankzij de Violet Pigmenten die de zilvershampoo bevat. Deze Violet Pigmenten hebben een functie, het zorgt er namelijk voor dat je van die vervelende gele gloed afkomt. Violet is namelijk complementair aan geel. Hierdoor ontstaat er wit, oftewel een koele tint.

Waar dient Zilvershampoo voor?

Zilvershampoo is er zodat je tussen salonbezoeken door je prachtige koele kleur behoudt, zonder steeds naar de kapper te gaan om een toner in je lokken te laten zetten. Zo behoudt jij je prachtige lokken, zonder daar teveel moeite voor te hoeven doen.

Tip #1 Hoevaak was je je lokken met zilvershampoo?

Dit hangt van verschillende factoren af. Ten eerste welke zilvershampoo gebruik je? Je hebt zilvershampoo’s die eigenlijk als toner werken en bijna geen voedende ingrediënten bevatten zoals de Fanola No Yellow en de Fudge Violet Shampoo. Dan zit je goed met twee a drie keer wassen per week helemaal goed. Neem je bijvoorbeeld de Maria Nila Sheer Silver Shampoo die bevat minder Violet Pigmenten, maar wel weer meer voedende ingrediënten. Met deze zilvershampoo kan je je haren elke dag wassen, mits je jij hier voorkeur aangeeft. Het gaat de gelige gloed tegen én het verzorgt je haren tegelijk. Bedenk dus goed wat jij wilt en het beste bij jou past.

Tip#2 Zilvershampoo die aansluit bij jouw haren

Zoals je hierboven leest zit er nogal verschil in zilvershampoo’s, daarom is het belangrijk om ook naar je lokken. Zijn je haren beschadigd door het vele verven, dan raden wij aan om een zilvershampoo te gebruiken die veel verzorgende ingrediënten te gebruiken. Wil je toch écht gaan voor de Fanola No Yellow, dan raden wij aan om een goed verzorgend masker te gebruiken. Liever 2 a 3 keer per week een masker dan eenmaal, de conditie van je haren moet natuurlijk niet achteruitgaan. Heb je zeer gezond haar, dan kan je een sterke zilvershampoo gebruiken zoals de Fudge Violet Shampoo. Deze zou je zelfs elke dag kunnen gebruiken samen met de Fudge Violet Condtioner.

Tip #3 Hoeveel violet pigmenten heeft je haar nodig?

Zoals wij aangaven bij tip 1 zit er verschil in hoeveelheid pigmenten in zilvershampoos. Wellicht dat je voorkeur uitgaat naar de Fudge Violet Shampoo, omdat deze bijna net zo sterk is als een toner maar wellicht dat jouw lokken dit helemaal niet nodig hebben. Als je kleur tegen het wit aanzit, heb je niet zoveel nodig als iemand die echt gelige, blonde haren heeft. De kans dat het uitslaat naar een paarsige gloed is dan aanwezig. Dan kan je beter kiezen voor een zilvershampoo die minder violet pigmenten bevat en meer voedende ingrediënten.